Δημοσκόπηση Pulse: Διαφορά 19% για τη ΝΔ

Σταθερά και με μεγάλη διαφορά συνεχίζει να προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα η διαφορά βρίσκεται στο 18%, η οποία με την αναγωγή ανεβαίνει στο 19%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ προηγείται κατά 19 μονάδες με 43% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι πέρσι το ίδιο διάστημα η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 8 μονάδες. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Εκτός Βουλής μένουν Χρυσή Αυγή (1%) και Έλληνες για την Πατρίδα (1%). Στο 7,5% οι αναποφάσιστοι.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός με μεγάλη διαφορά παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48% έναντι 24% του Αλ. Τσίπρα και 23% του «κανένα». Στη διαχρονική καμπύλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει την αποδοχή του σταθερά, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που φθίνει.

 

Όσον αφορά τα θέματα της επικαιρότητας, για την  υπόθεση με τις καταγγελίες Καλογρίτσα, το 40% των ερωτηθέντων απαντά  ότι επηρεάζει την άποψή του πολύ ή αρκετά οι καταγγελίες Καλογρίτσα, έναντι ενός 30% που δηλώνει λίγο έως καθόλου.
Πάνω από τους μισούς το 56% πιστεύουν ότι πρέπει να μπουν νέοι περιορισμοί στις πορείες και στις διαδηλώσεις. Το 22% λέει σίγουρα όχι και το 11% μάλλον όχι.
Ενδιαφέρον έχει και η απάντηση στην αξιολόγηση για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ. Το 54% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα πήγε καλύτερα απ’ ότι περίμενε (31%) ή ότι τα πήγε καλά όπως το περίμενε (23%). Αντίθετα, το 39% απάντησε ότι η ΝΔ τα πήγε άσχημα όπως το περίμενε (22%) ή χειρότερα απ’ ότι περίμενε (17%).

 

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 38% πιστεύει  ότι τα πήγε καλύτερα απ’ ότι περίμενε και το 20% καλά όπως το περίμενε. Από την άλλη, το 20% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός τα πήγε άσχημα και το 16% χειρότερα απ’ ότι περίμενε.
Δείτε εδώ skai αναλυτικά όλη την δημοσκόπηση της Pulse σε μορφή PDF.