Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα – Κλειστά στις γιορτές Μπαρ & Κέντρα Διασκέδασης

ck/culpa media

Παράταση μιας εβδομάδας στο lockdown ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, προκειμένου οι οριστικές αποφάσεις για τις ημέρες των γιορτών να παρθούν  με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της επόμενης βδομάδας.

Συγκεκριμένα, για δύο ακόμη εβδομάδες δηλαδή μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου παραμένουν τα μέτρα αυτοπεριορισμού σε πλήρη ισχύ.  Ένα πρώτο διστακτικό βήμα στην επάνοδο προς την κανονικότητα θα γίνει τη Δευτέρα  7 Δεκεμβρίου οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα super markets.

Το βέβαιο είναι ότι, κλειστά θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια των γιορτών μπαρ και κέντρα διασκέδασης, ενώ εξετάζονται πολύ αυστηροί περιορισμοί, για τη λειτουργία των εστιατορίων, αν τελικά συναινέσουν σε αυτήν τόσο οι λοιμωξιολόγοι.

Κλειστά επ’ αόριστο φαίνεται ότι θα μείνουν το 2020 όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Σήμερα, άλλωστε, αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εισηγηθεί προς την κυβέρνηση τα βήματα και το χρόνο επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Culpanews.gr αυτός είναι ο «οδικός χάρτης» των μέτρων  μέχρι το τέλος του 2020. Συγκεκριμένα:

Τα νέα μέτρα

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ξεκινά η λειτουργιά καταστημάτων με εποχικά είδη – Χριστουγεννιάτικα είδη & τμήματα στα super markets, τα οποία πωλούν εποχικά – Χριστουγεννιάτικα είδη.

Την επόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου προβλέπεται η  λήξη της νέας παράτασης του απαγορευτικού – lockdown.

Κλειστά την περίοδο των γιορτών θα παραμείνουν εκπαιδευτικά ιδρύματα  όλων των βαθμίδων

Κλειστά θα παραμείνουν για όλη την περίοδο των γιορτών και τα Μπαρ, Κέντρα Διασκέδασης, χώροι πολιτισμού.

Αναμένεται να ανοίξουν μετά τις 14 Δεκεμβρίου κομμωτήρια και  μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου. Τέλος πιθανό είναι από τις 14 έως 21 Δεκεμβρίου να ανοίξουν εστιατόρια με ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα και με κατάλληλη κοινωνική αποστασιοποίηση.