Στην ομοβροντία σχολίων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν πολιτικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, απάντησε το γραφείο Τύπου του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων.
Μέσω της σχετικής ανακοίνωση το υπουργείο δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις όσον αφορά των αριθμό των εισακτέων και τις βάσεις εισαγωγής, ενώ τονίζει χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση της ΝΔ απαντά στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ με υπευθυνότητα, στην κοροϊδία των παιδιών μας με ειλικρίνεια και στις ψεύτικες ελπίδες, με πραγματικές επιλογές ζωής.
Η ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας
Πόσα ψέματα, πόσος λαϊκισμός και πόση ουσιαστική αδιαφορία για το μέλλον της χώρας μας χωρούν σε λίγες αναρτήσεις!
Ο κ. Τσίπρας μιλά για «εμπαιγμό» μαθητών
- όταν ο ίδιος τους έχει «τάξει» αναδρομική καθ’ υπέρβαση εισαγωγή σε Πανεπιστημιακές σχολές, χωρίς εξετάσεις,
- όταν υποστηρίζει την εισαγωγή στα ΑΕΙ με 1,2 ή 3 στα 20, αδιαφορώντας για τις προοπτικές αυτών των παιδιών, αφήνοντάς τα να αντιμετωπίσουν ως απόφοιτοι Λυκείου το φάσμα της ανεργίας,
- όταν η Κυβέρνησή του ίδρυσε ή ανωτατοποίησε 153 τμήματα, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας ή βιωσιμότητας, χωρίς ποιοτικά και αναπτυξιακά κριτήρια, πολλά εκ των οποίων είναι στην κορυφή της λίστας των τμημάτων που δεν επέλεξαν οι επιτυχόντες, κάποια δε με ρυθμό αποφοίτησης ακόμη και 3-4% ετησίως,
- όταν επιδεικτικά αγνοεί, διαφημίζοντας ως συνήθως τα Κολέγια, το αναβαθμισμένο σύστημα δημόσιας επαγγελματικής κατάρτισης, και μαζί τους περισσότερους από 22.000 υποψηφίους που το επέλεξαν.
Οι, δε, προσωπικές απαξιωτικές αναφορές στον Πρωθυπουργό είναι ανάξιες σχολιασμού.
Πιστοί, ακόμη, στα fake news και τη μαζική αναπαραγωγή τους, με ταυτόχρονες σχεδόν δημοσιεύσεις των κ.κ. Τσίπρα, Φίλη, Τσακαλώτου, Ηλιόπουλου, και με δημιουργική αριθμητική, υπολογίζουν 40.000 υποψηφίους εκτός ΑΕΙ.
Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη:
Μένουν εκτός ΑΕΙ 35.148 υποψήφιοι, 13.780 περισσότεροι από τους 21.368 περσινούς. Όχι 20.000 ή 25.000 περισσότεροι από πέρυσι, που έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταστροφολογώντας. Και μάλιστα οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα, την οποία και αξιοποίησαν, να επιλέξουν τη δημόσια επαγγελματική κατάρτιση.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μιλά με ειλικρίνεια, προσφέροντας στους νέους ανθρώπους πραγματικές επιλογές ζωής. Εισαγωγή στο πανεπιστήμιο με ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις που διασφαλίζουν, ότι θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ακαδημαϊκές προϋποθέσεις στον καθορισμό των οποίων συμβάλλουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.
Δημόσια επαγγελματική κατάρτιση, με το παράλληλο μηχανογραφικό, στα Δημόσια ΙΕΚ, σε ειδικότητες που εξασφαλίζουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απαντά με υπευθυνότητα.
Στην κοροϊδία των παιδιών μας απαντά με ειλικρίνεια.
Στις ψεύτικες ελπίδες απαντά με πραγματικές επιλογές ζωής.
Τσίπρας: Απαράδεκτη προσωπική επίθεση στον Μητσοτάκη εμπλέκοντας τα παιδιά
Νωρίτερα o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εκάνε λόγο για πρωτοφανή, στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων, αδικία, καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι η επιλογή της είναι «πανεπιστήμια για λίγους, κολλέγια με δίδακτρα για τους πολλούς» και δεσμεύεται ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα καταργηθεί από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας ανeφέρε: «Με τη σημερινή ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια, πιστοποιείται ο κυβερνητικός εμπαιγμός χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους: 40.000 νέοι και νέες μένουν εκτός Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μισοί περίπου από αυτούς εξαιτίας του νέου συστήματος εισαγωγής με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αποφάσισε να θεσπίσει φέτος, εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης. Τέτοια κατάφωρη αδικία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων».
Στην συνέχεια στρέφοντας τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού εμπλέκοντας μάλιστα και τα παιδία του κ. Μητσοτάκη, στην πολιτική σύγκρουση, έγραψε: «Ένας πρωθυπουργός που δεν έχει περάσει ούτε έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια και που έχει την οικονομική δυνατότητα να στέλνει τα παιδιά του απευθείας στο εξωτερικό για σπουδές, αποφασίζει να «κόψει τα φτερά» χιλιάδων μαθητών που επέλεξαν να σπουδάσουν στην πατρίδα τους, έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, με τα περυσινά δεδομένα θα ήταν επιτυχόντες, κάποιοι από αυτούς αρίστευσαν κιόλας, παρόλα αυτά απέτυχαν».