ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου οι εκλογές για Πρόεδρο – Νίκη των “87” για το χρονοδιάγραμμα

Εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες, που είχε εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία για έκτακτο συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου και εκλογή προέδρου και ΚΕ την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και β΄γύρο την 1η Δεκεμβρίου εφόσον χρειαστεί μετά από ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Υπέρ της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας ψήφισαν 112 έναντι 62 ψήφων που έλαβε η πρόταση που είχε καταθέσει η Θεοδώρα Τζάκρη (πλευρά Κασσελάκη) και έναντι 9 ψήφων που έλαβε η πρόταση του Παύλου Πολάκη, ενώ υπήρξαν και 2 λευκά

Να σημειώσουμε ότι η κ. Τζάκρη είχε προτείνει έκτακτο συνέδριο 5-6 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου και ΚΕ στις 3 Νοεμβρίου και 9 Νοεμβρίου. Η πρόταση του κ. Πολάκη προέβλεπε διαρκές συνέδριο (με τους ίδιους συνέδρους με τον Φεβρουάριο) στις 5 Οκτωβρίου και ψηφοφορία για πρόεδρο στις 3 Νοεμβρίου και 10 Νοεμβρίου εφόσον προκύψει ανάγκη δεύτερου γύρου.

Δεν πέρασε η πρόταση Παππά για καταστατικό συνέδριο, για να συζητηθούν και να προχωρήσουν καταστατικές αλλαγές στο επικείμενο έκτακτο συνέδριο. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει την εισήγηση της ΠΓ για το χρονοδιάγραμμα, αλλά διαφοροποιήθηκε στον χαρακτήρα του συνεδρίου.

Επίσης πέρασε με άνετη πλειοψηφία η πρόταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου για καταδίκη προσβλητικών αναφορών εις βάρος στελεχών και μελών του κόμματος

Τέλος πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για το πόθεν έσχες των υποψηφίων που ζητάει να κατατίθεται και να δημοσιοποιείται το πόθεν έσχες των διεκδικητών της κούρσας για την προεδρία, χωρίς ωστόσο να είναι προϋπόθεση. Πέρασε με ψήφους 87 υπέρ και 84 κατά.