ΣΥΡΙΖΑ: Με 163-123 ψήφους πέρασε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με ευρεία πλειοψηφία -163 «υπέρ» και 123 «κατά» –  ενέκρινε την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην ψηφοφορία ψήφισαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα 210 στην κάλπη και τα 76 τηλεφωνικά, σε σύνολο 295, ενώ 9 μέλη της απείχαν.

Μετά την σημερινή ψηφοφορία ανοίγει ο δρόμος για την εκλογή νέου αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το επόμενο βήμα την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.

Την πρόταση μομφής σε βάρος του προσώπου του Στέφανου Κασσελάκη είχαν καταθέσει 100 μέλη της ΚΕ το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ την στήριξε και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία. Ο Στέφανος Κασσελάκης, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί εκ νέου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επόμενη ημέρα μετά τη μομφή κατά Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να συνεδριάσει αύριο και μεθαύριο η Πολιτική Γραμματεία και σε δύο εβδομάδες εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή για να αποφασίσει τα διαδικαστικά για το Έκτακτο Συνέδριο. Στο Έκτακτο Συνέδριο θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και θα οριστεί η ημερομηνία εκλογών με την επισήμανση πως θα γίνει και πολιτική συζήτηση.

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να εκπροσωπηθεί το κόμμα στη ΔΕΘ από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Κασσελάκης: Είμαι λυτρωμένος …

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια σύντομη ομιλία μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ανέφερε: «Είμαι λυτρωμένος διότι είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από τη πρώτη μέρα που εκλέχθηκα πρόεδρος.

Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη μέρα την ψήφο των μελών του κόμματος. Όσα πέρασα ένα χρόνο τώρα, τα ξέρετε όλα.

Φτάσαμε στο σημείο η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα του κόμματος να επιστρατεύουν πρακτικές ξένες στην αριστερά, να εξευτελίζουν τα αξιότιμα μέλη της ΚΕ φορώντας τους κουκούλα.

Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».