ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τα εκλογικά τμήματα σ΄ όλη την Ελλάδα & εξωτερικό – Μάθε πού ψηφίζεις

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε τα εκλογικά τμήματα σ΄όλη την Ελλάδα, όπου τα μέλη και οι φίλοι του, θα μπορούν να ψηφίσουν, για την ανάδειξη προέδρου του.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί της Κυριακής 6ης Οκτωβρίου 2024 και οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, τόσο για τον α’ γύρο της, όσο και για τον β’ γύρο της 13ης Οκτωβρίου 2024, εφόσον προκύψει. Θα υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί παράταση, εκεί που θα διαπιστωθεί αυξημένη προσέλευση.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Μπορούν να ψηφίσουν όσοι κι όσες έχουν ηλικία από 16 ετών και κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα. Επίσης μπορούν να ψηφίσουν και όσοι αλλοδαποί βρίσκονται νόμιμα στη χώρα.

Προϋπόθεση είναι να είναι ή να εγγραφούν μέλη του  ή να δηλώσουν πώς επιθυμούν να είναι φίλοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Με υπεύθυνη δήλωση θα δηλώσουν ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος.Πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο αποδεικτικό έγγραφο για την ταυτοποίηση τους (πχ δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο). Αυτό μπορεί να γίνει στο εκλογικό τμήμα καταβάλλοντας το ποσό των 3 ευρώ. 

Καθώς η Χ. Τρικούπη προβλέπει αυξημένη συμμετοχή πρόκειται να λειτουργήσουν περίπου 950 εκλογικά τμήματα σ΄όλη τη χώρα και σε ορισμένες πόλεις του εξωτερικού.

Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, pasok.gr και στο link «Εκλογικά Κέντρα» έχουν αναρτηθεί αναλυτικές λίστες με όλα τα εκλογικά κέντρα.