Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα σύμφωνα με ισραηλινές πηγές

Ο Ισραηλινός Στρατός στόχευσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα με χτύπημα στο κεντρικό αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Βηρυτό το βράδυ της Παρασκευής(27/9), ανέφερε το IDF.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι θεωρούν, ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, βρισκόταν στο καταφύγιο που στόχευε ο πρόσφατος βομβαρδισμός και ‘οτι θα ήταν πολύ δύσκολο να επιβιώσει από μια τέτοια επίθεση.

Τρεις περίπου ώρες πριν από την απεργία, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεννοήθηκε με τον υπουργό Άμυνας Yoav Gallant και τον αρχηγό του επιτελείου Herzi Halevi. Πηγή ασφαλείας είπε στην εφημερίδα του Κατάρ Al-Araby Al-Jadeed ότι “η έκταση της καταστροφής στο Dahieh είναι τεράστια. Ο Λίβανος έχει ενισχύσει όλα τα ασθενοφόρα και τα έχει στείλει στο σημείο”.

Defense Minister Yoav Gallant at the IAF command and control center, where he closely followed the strike on Hezbollah’s headquarters, September 27, 2024. (credit: ARIEL HERMONI / DEFENSE MINISTRY)

Το Reuters σημείωσε, ότι ο Νασράλα είναι ζωντανός, επικαλούμενος πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το οποίο ελέγχεται από το IRGC, ανέφερε επίσης ότι είναι ζωντανός και ένας επιπλέον στέλεχος της Χεζμπολάχ δήλωσε επίσης ότι ο Νασράλα επέζησε της επίθεσης.

“Το κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ βρισκόταν σκόπιμα κάτω από κτίρια κατοικιών στην καρδιά της Νταχιγιέ στη Βηρυτό ως μέρος της στρατηγικής της Χεζμπολάχ να χρησιμοποιεί τον Λιβανέζικο λαό ως ανθρώπινες ασπίδες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF R.-Adm, Daniel Hagari

Ο Χαγκάρι ανέφερε ότι το στοχευόμενο κτίριο ήταν το επίκεντρο των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ. Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant, την ώρα του χτυπήματος, βρισκόταν στο κέντρο διοίκησης και ελέγχου της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF), όπου παρακολούθησε το χτύπημα κατά του αρχηγείου της Χεζμπολάχ, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας. Άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του επιτελείου του IDF Herzi Halevi και του διοικητή της IAF, ήταν επίσης παρόντες.

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post