Η ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ δημιουργεί μια αλυσίδα αλληλεγγύης που εκτείνεται σε δύο ηπείρους, τρεις χώρες και περισσότερες από έξι πόλεις.
Η αποστολή στην Ουκρανία αναχωρεί την Τετάρτη 09 Μαρτίου και ειδικότερα στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας με στόχο την παροχή υλικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Η ανθρωπιστική αποστολή θα παρέχει 2 τόνους ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, η ομάδα μας στην Αθήνα έχει δημιουργήσει ήδη δίκτυο υποστήριξης και υποδοχής προσφύγων πολέμου και παιδιών από την Ουκρανία με σκοπό να παρέχει ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί σημείο αναφοράς στο Κέντρο Ημέρας ΙΑΣΙΣ (Πατησίων 68 & Κότσικα 2) το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με την Ουκρανική Κοινότητα της Αθήνας και έχει ως στόχο την άμεση ανακουφίση και υποστήριξη προσφύγων πολέμου και παιδιών με πολυεπίπεδη δράση τόσο με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπόστηριξης όσο και με την παροχή καθαρού ρουχισμού & κλινοσκεπασμάτων, κάθως και ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε χρειάζεται βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6946087560. Παράλληλα, έχουμε επικοινωνήσει με το σημείο υποστήριξης που έχει στηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μεταξύ της Greecetoukraine και της Ουκρανικής Πρεσβείας θέτοντας άξονες συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης. Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ.
Κάνουμε ανοιχτή έκκληση για την κάλυψη των παρακάτω αναγκών: Κουβέρτες, σεντόνια και κλινοσκεπάσματα, Γυναικεία και παιδικά ρούχα, Μπουφάν, Πετσέτες, Λάδι, Ζυμαρικά, Ρύζι, Όσπρια, Μπισκότα, Γάλατα, Παιδικές τροφές & πάνες, Κονσέρβες φαγητού, Χαρτιά υγείας,Σαμπουαν-ξυραφάκια-Οδοντοβουρτσες-οδοντόκρεμες-κρεμοσαπουνα, Δημητριακά, Νερά, Σάλτσα ντομάτας, Ζάχαρη-Αλάτι-Αλεύρι.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παραδώσουν στα εξής σημεία:
- ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, Πολυβίου Δημητρακοπούλου 18, Άνω Πατήσια (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00 – 20.00)
- Fabric Republic, Βασιλέως Αλεξάνδρου 8, Νέα Φιλαδέλφεια (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00 – 16.00)
- Connect Your City, Άτλαντος 22, Αθήνα (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00 – 16.00)
- Κέντρο Ημέρας ΆμΚΕ ΙΑΣΙΣ, Πατησίων 68 & Κότσικα 2, Αθήνα (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 16.00)
Με αφετηρία την Κένυα ξεκίνησε η πρώτη μας αποστολή πριν μια εβδομάδα και με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλοβοήθειας, ανταλλαγής καλών πρακτικών, τεχνογνωσίας και εμπειριών.
Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να πραγματοποιηθούν δράσεις με περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα τόσο στη Βόρεια Εύβοια όσο και τη Θεσσαλονίκη. Δεν ξεχνάμε τη Βόρεια Εύβοια, όλοι μαζί την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 10:00 π.μ. προχωράμε σε καθαρισμό της παραλίας στην Περιοχή της Αγίας Άννας.
Στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 17:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, ΔΕΘ με στόχο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ φορέων της Κοινωνίας της Κοινωνίας των Πολιτών, ιδιωτικών πρωτοβουλιών και οργανισμών ΟΤΑ καθώς παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του Connected We Stand III, του μεγαλύτερου Φεστιβάλ για την Κοινωνία των Πολιτών που φιλοδοξεί να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ως σημείο αναφοράς των Βαλκανίων.
Σε κάθε ανάγκη θα είμαστε εκεί σε κάθε σημείο της γης. Σε κάθε άνθρωπο θα μας οδηγεί πάντα η αλληλεγγύη, σε κάθε σκοτεινή στιγμή θα τη γεμίζουμε με φως, κάθε δράση θα μας κατευθύνει η αγάπη.
Περισσότερες πληροφορίες https://www.iasismed.eu
Λίγα λόγια για την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΙΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2005. Από το 2005 έως σήμερα στο επίκεντρο της Α.μ.Κ.Ε. ΙΑΣΙΣ βρίσκεται ο άνθρωπος. Βασικοί στόχοι του φορέα αποτελούν η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, η παροχή ψυχολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η δημιουργία ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η προαγωγή της ψυχικής υγείας, η παροχή ψυχιατρικής φροντίδας στην Κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, παροχή εξειδικευμένων ψυχιατρικών υπηρεσιών και ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων στα πρότυπα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ο συνολικός αριθμός ωφελούμενων του φορέα υπολογίζεται από το 2006 έως σήμερα σε περισσότερα από 600.000 άτομα.